recept: Buzsáki tányéros, Kifőzde
Buzsáki tányéros
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg marhalábszár,
30 dkg krumpli,
1 sárgarépa, 1 fehérrépa,
2 db kovászos uborka,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 cső zöldpaprika,
2 evőkanál zsiradék,
2 evőkanál liszt,
1 csapott mokkáskanál pirospaprika,
10-20 szem bors, só,
2 dl tejföl


Dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg rajta a 2-3 cm-es kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és csendes tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára.
Ekkor adjuk hozzá a kis hasábokra vágott sárgarépát és fehérrépát, a péppé tört fokhagymát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit, a kis kockára vágott kovászos uborkát, nagyobb darabokban a paprikát, és sózzuk, fűszerezzük.
Ha megfőtt, világos paprikás rántással sűrítjük.
A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre szedjük a forró levest.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:33:14 - 2.52)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez