Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
30 dkg marhalábszár, 30 dkg krumpli, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 db kovászos uborka, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cső zöldpaprika, 2 evőkanál zsiradék, 2 evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 10-20 szem bors, só, 2 dl tejföl |
Dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg rajta a 2-3 cm-es kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és csendes tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára. Ekkor adjuk hozzá a kis hasábokra vágott sárgarépát és fehérrépát, a péppé tört fokhagymát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit, a kis kockára vágott kovászos uborkát, nagyobb darabokban a paprikát, és sózzuk, fűszerezzük. Ha megfőtt, világos paprikás rántással sűrítjük. A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre szedjük a forró levest. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|